dinsdag 6 november 2012

Chips van boerenkool!

Ik weet het; ze zien er niet uit deze chips die ik gisteren maakte van boerenkool!

Maar mensenkids....wat waren ze lekker!!!
Zoonlief kwam thuis van pianoles met een paar stronkjes boerenkool die hij gekregen had van een vriendje...wat te doen?
Te weinig voor een pan van het een of ander...
al een tijd terug las ik over 'kale chips' op Amerikaanse foodblogs maar de bereiding leek me een gedoe, nog los van het feit dat er steeds een 'dehydrator' gebruikt werd om de chips te maken.
Zo'n droog apparaat heb ik niet en zo verdween mijn ambitie om me eens te wagen aan het maken van chips...ik kon me er niets maar dan ook niets bij voorstellen.
Gisteren nog eens gegoogled en het bleek zowaar ook te bereiden te zijn in een gewone oven.
 

Simpel;

boerenkool van stengels halen, wassen, goed drogen (ik gebruikte een sla centrifuge) en in stukjes in een schaal doen.
Beetje olijfolie erover, wat grof zeezout, peper en citroensap (maar hier kun je natuurlijk eindeloos op variëren).
Vervolgens dressing er goed inmasseren en dat mag hardhandig!
Dan doe je de stukjes kool op een bakplaat met bakpapier, 10 tot 15 min op 175 graden.(Ik heb ze een keer gehusseld in die tijd). Kleur verandert in donkergroen...
 
Volgende stap is proeven en je verbazen over hoe lekker dit is! Héél krokant en licht van struktuur.
Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan....?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten